Ajka, 2016.11.08

Csaba Tool KFT.

 

Sajtóközlemény

 

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ESZKÖZBESZERZÉS a Csaba Tool Kft.-nél

 

A Csaba Tool Kft. közel 267,50 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Eszközbeszerzés a Csaba Tool Kft-nél” című – Gazdaságfejlesztési Operatív Program, mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat keretében. A több mint 534,99 millió forintos összköltségvetésű beruházással technológiailag fejlett, új fémmegmunkáló és szerszámkészítéshez szükséges géppark eszközeinek beszerzését és üzembe helyezését valósítja meg.

 

A CSABA TOOL Kft. egy 2014 márciusában alakult vállalkozás. Tulajdonosai, menedzsmentje és szakemberei nagy tapasztalattal rendelkeznek, akik kapcsolatrendszerüket és szaktudásukat bocsájtják a vállalkozás rendelkezésére. Cégünk fő tevékenysége a kereskedelemben és az iparban előforduló, különböző anyagú és bonyolultságú alkatrészek kis- és nagysorozatú gyártásához szükséges szerszámok – leginkább műanyag fröccsöntő, alumíniumnyomásos öntő szerszámok – és készülékek tervezése és gyártása. Cégünk logisztikai bázisát az Ajkai Ipari Park területén elhelyezkedő telephelyünk biztosítja.

 

Jelen pályázati konstrukció keretében a következő fémmegmunkáló és szerszámkészítő eszközök beszerzését valósítjuk meg:

1 db FS 1050 SD típusú G+H precíziós síkköszörű

1 db Mitsubishi MV2400Tubular huzal-szikraforgácsoló gép

1 db INGERSOLL Gantry Eagle800 Tömbszikra-forgácsoló

1 db Mitsubishi EA28V Advance Tömbszikraforgácsoló rendszer

1 db DECKEL MAHO DMC 850V Függőleges megmunkáló központ

1 db DECKEL MAHO DMU 65 monoBLOCK univerzális CNC marógép

1 db DECKEL MAHO DMU 105 monoBLOCK univerzális CNC marógép

1 db BNC– 1640/ 1000 típusú CNC eszterga

1 db Equiptop ESG – 1020TD Síkköszörű gép

 

A projekt megvalósításával elsődleges célunk egy technológiailag fejlett géppark üzembe helyezésével és tapasztalt szakembergárda segítségével hatékony termelés elindítása és fenntartása. Rövid távú célunk a gyártás megkezdéséhez befektetett erőforrások megtérülése. Hosszabb távú célunk újabb technológiai beruházások megvalósítása, annak érdekében, hogy technológiai szinten mindig egy lépéssel járjunk versenytársaink előtt. A működéshez stabil, megbízható hátteret az alapító Csaba Metál Zrt. megbízása biztosítja, amely a kezdeti időszakban rögzített kondíciók mellett leköti a rendelkezésre álló technológiai-, valamint humán erőforrás kapacitásokat.

 

A pályázat megvalósításával létrejövő fejlesztés lehetővé teszi vállalkozásunk eredményes és sokrétű működését, valamint az alkatrész- és szerszámgyártás területén a termékek olyan technológiai eszközökkel történő előállítását, amelynek bevonásával versenyképességünk garantált és piacképes minőséget biztosít.

 

A projekt várható befejezése: 2016.12.31